خانه » صفحه اصلی » اينترنت اشياء iot

اينترنت اشياء iot

هوشمند سازی یا اينترنت اشياء چیست؟

اغلب مردم تصور می کنند که اينترنت اشياء و اتوماتیک کردن و از کنترل دستی خارج نمودن ادوات، تجهیزات و مصرف کننده های ساختمانی تنها جنبه راحتی دارد ولی در کل، اهداف بسیار فراتر و والاتری را دنبال می کند.

دانشمندان و محققان در زمینه اتوماسیون نه تنها به رفاه، آسایش، زیبایی و مدرن بودن فکر می کنند بلکه علاوه بر اینها به شبکه ها، حسگرها و پردازشگرهایی جهت رسیدن به اهداف ایمنی و بهینه سازی مصرف انرژی، گزارش گیری و اهداف مدیریتی جهت ساختمان های اداری ، صنعتی و مسکونی نیز می اندیشند.

در واقع هدف از اينترنت اشياء، جلوگیری از آسیب هایی است که در اثر خطاهای فردی و انسانی رخ می دهد

اينترنت اشياء ساختمان

برای درک اينترنت اشياء ساختمان باید تعریفی از یک ساختمان هوشمند را داشته باشیم، ساختمان هوشمند ساختمانی است شامل محیطی فعال و مقرون به صرفه، بوسیله تجمیع کردن عناصر اصلی یعنی سیستم ها، ساختار، سرویس ها و مدیریت و ایجاد رابطه ای یکپارچه میان آنها که می تواند به صورت مستمر نسبت به وضعیت های متغیر محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را می دهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده نموده، امنیت و آرامش آنها را افزایش دهد

با توجه به تعریف صورت پذیرفته، فرآیند و تجهیزاتی که منجر به ایجاد یک ساختمان هوشمند می‌گردد را اينترنت اشياء ساختمان می‌نامیم

خانه هوشمند

زمانی که فضای سبز شما نیاز به آبیاری داشته باشد و خود سیستم این مهم را متوجه گردد و با توجه به المان های محیطی مختلف اقدام به آبیاری نماید، این سیستم هوشمند است، زمانی که نور محیط داخلی ساختمان بر اساس شرایط محیطی تامین گردد، این سیستم هوشمند است، زمانی که دمای محیط ساختمان متناسب با شرایط دمایی فضای بیرون و دمای مورد نیاز محیط داخلی تامین گردد، این سیستم هوشمند است و بسیاری از کارکرد های مختلف که می تواند تفاوت بین یک خانه هوشمند و یک اتوماسیون خانگی را مشخص نماید.

آموزش‌هایی در خصوص ارتباط برد‌ های آردوینو (nodemcu) با تلگرام در وب‌ سایت‌ ها منتشر شده است که متأسفانه با فیلترینگ این مسنجر عملا کار را سخت کرده و نمیتوان به سادگی به ربات تلگرام متصل شد. کتابخانه اصلی که قبلا استفاده میشد UniversalTelegramBot.h بود، که با فیلتر شدن تلگرام دیگه داخل ایران نمیشه ازش استفاده کرد.

ولی خوشبختانه ما روش هایی پیدا کردیم، که بی دردسر کاربران علاقه مند به اينترنت اشياء با آردینو میتوانند مثل گذشته، با ربات تلگرامی ارتباط برقرار کنند و اطلاعات مورد نیازشان از ارسال و دریافت کنند، یا حتی وسایل برقی را از راه دور کنترل کنند!!!

ادامه مطلب…

راه اندازی نمایشگر TFT 2.8inch با ESP8266

راه اندازی نمایشگر TFT 2.8 inch با ESP8266

در این پروژه ابتدا منتظر میمانیم تا لمس در صفحه تاچ اتفاق بیوفتد. بعد از به دست آوردن موقعیت لمس شده یک مربع تو پر در آن مختصات رسم میکنیم. در بالای صفحه بخشی برای تنظیمات تعریف میکنیم که شامل انتخاب رنگ و سایز نوشته هست.
مقدار تعریف شده برای رنگ مستقیم در رنگ مربع تو پر استفاده میشود و سایز نوشته با تناسب دلخواه بر طول و عرض مربع اعمال میکنیم. به سادگی یک برنامه نقاشی طراحی کردیم که میتواند به خوبی نمایشگر لمسی ما را تست کند.

ادامه مطلب »
جرثقیل انبارداری stacker crane

جرثقیل ذخیره سازی و انبارداری اتوماتیک یا stacker crane چیست؟

این جرثقیل ها برای ذخیره سازی اتوماتیک مواد طراحی شده اند. آنها در امتداد راهرو های انبار رفت و آمد می کنند، جایی که وارد می شوند، موقعیت می گیرند و مواد را استخراج می کنند. جرثقیل های استاکر توسط یک سیستم نرم افزاری مدیریتی هدایت می شوند که تمام فعالیت ها را هماهنگ می کند. طیف جرثقیل های استاکر به راحتی با نیازهای هر انبار از نظر ظرفیت بار، ابعاد، ارتفاع ساختمان و زمان چرخه تطبیق می یابد و بنابراین می تواند طیف وسیعی از کاربردها را پوشش دهد.

ادامه مطلب »
راه اندازی oled آردوینو تبدیل عکس به هگز

آموزش راه اندازی OLED با آردوینو

نمایشگرهای OLED نسل جدید از نمایشگرها در حوزه الکترونیک و کامپیوتر هستند. نمایشگر هایی با کانتراست و رزولوشن بالا ، از این رو قابلیت خوانایی زیادی را برای کاربر فراهم می‌کند.
این نوع ماژول‌ها فاقد Backlight  می‌باشند و نور پس‌زمینه را خودشان ایجاد می‌کنند از این رو نسبت به LCD ها باریک‌تر ، شفاف‌تر و شکیل تر به نظر می‌رسند. این نوع ماژول یک نوع نمایشگر تک رنگ با رزولوشن 128*64 می‌باشد که برای کنترل آن از درایور SSD1306 می شود.

ادامه مطلب »
آردوینو اکسی متر max30100

پروژه آردوینو – اکسی متر و ضربان قلب (MAX30100)

در تجهیزات پزشکی به کمک سنسور ها مقادیر مختلف بدن مخصوصا خون را جهت معاینه، اندازه گیری میکنند. بسیاری از بیماری ها با همین آزمایش های ساده قابل تشخیص هستن؛ مثلا در بیماری کرونا که به شدت با اون درگیر هستیم، درصد اکسیژن خون احتمال ابتدا به این بیماری را نشان می دهد.
سنسور های بسیاری برای اکسی متر جهت اندازه گیری اکسیژن خون وجود دارند و در این پروژه ما از MAX30100 استفاده میکنیم و با پردازنده ESP8266 (NodeMCU) و نمایشگر OLED مقدار اکسیژن خون و ضربان قلب را با آردوینو اندازه گیری و نمایش می دهیم.

ادامه مطلب »
پروژه دربازکن رمزی ربات تلگرام

دربازکن رمزی با استفاده از ربات تلگرام با برد توسعه NodeMCU

در این پروژه به کمک ربات تلگرام صفحه کلید رمزی را طراحی میکنیم؛ که به کمک آن یک خروجی را برای مدت کوتاهی قطع و وصل کنیم. مثلا میتونید برای دربازکن منزل استفاده کنید تا در مواقعی که کلید خودتون رو جا گذاشتید، به کمک ربات تلگرام درب رو باز کنید.

ادامه مطلب »
اپلیکیشن اندروید nodemcu

ساخت اپلیکیشن اندروید – اتصال به برد nodemcu

اکثرا مجبور میشیم از اپلیکیشن های آماده ای که برای کار با wifi طراحی شده اند استفاده کنیم که این باعث میشه یک سیستم یکپارچه نداشته باشیم ، توی این آموزش میخوایم نحوه طراحی اپلیکیشن اندرویدی رو آموزش بدیم که قابلیت ارسال دیتا از طریق wifi رو داره و میشه اون رو برای سخت افزار هایی مثل nodemcu به کار برد

ادامه مطلب »
ربات تلگرام nodemcu فیلترینگ

وقفه برای دریافت پیام از ربات تلگرام در برنامه آردوینو Nodemcu

در این مقاله پیکربندی و تنظمیات مربوط به پروژه ارتباط با ربات تلگرام، برای ساخت حلقه وقفه هنگام دریافت پیام از ربات تلگرام و متغییر های دریافتی جهت اجرای شرط ها و برنامه ها در برد NodeMCU را برسی کردیم؛

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

عضویت

عضو سایت هستید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به حساب کاربری