هوشمند سازی یا اينترنت اشياء چیست؟
اغلب مردم تصور می کنند که اينترنت اشياء و اتوماتیک کردن و از کنترل دستی خارج نمودن ادوات، تجهیزات و مصرف کننده های ساختمانی تنها جنبه راحتی دارد ولی در کل، اهداف بسیار فراتر و والاتری را دنبال می کند.
دانشمندان و محققان در زمینه اتوماسیون نه تنها به رفاه، آسایش، زیبایی و مدرن بودن فکر می کنند بلکه علاوه بر اینها به شبکه ها، حسگرها و پردازشگرهایی جهت رسیدن به اهداف ایمنی و بهینه سازی مصرف انرژی، گزارش گیری و اهداف مدیریتی جهت ساختمان های اداری ، صنعتی و مسکونی نیز می اندیشند.
در واقع هدف از اينترنت اشياء، جلوگیری از آسیب هایی است که در اثر خطاهای فردی و انسانی رخ می دهد
اينترنت اشياء ساختمان
برای درک اينترنت اشياء ساختمان باید تعریفی از یک ساختمان هوشمند را داشته باشیم، ساختمان هوشمند ساختمانی است شامل محیطی فعال و مقرون به صرفه، بوسیله تجمیع کردن عناصر اصلی یعنی سیستم ها، ساختار، سرویس ها و مدیریت و ایجاد رابطه ای یکپارچه میان آنها که می تواند به صورت مستمر نسبت به وضعیت های متغیر محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را می دهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده نموده، امنیت و آرامش آنها را افزایش دهد
با توجه به تعریف صورت پذیرفته، فرآیند و تجهیزاتی که منجر به ایجاد یک ساختمان هوشمند میگردد را اينترنت اشياء ساختمان مینامیم
یک سیستم مدیریت ساختمان BMS که به عبارتی دیگر به عنوان سیستم اتوماسیون ساختمان BAS نیز شناخته می شود، یک سیستم مبتنی بر کامپیوتر است که وظایفی نظیر کنترل و نظارت بر تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان مانند تهویه، روشنایی، سیستم های قدرت، سیستم های آتش نشانی و سیستم های امنیتی را بر عهده دارد.
BMS شامل نرم افزار و سخت افزار است، برنامه نرم افزاری معمولا به شیوه سلسله مراتبی پیکر بندی شده که می تواند با استفاده از پروتکل های بازی مانند Lonworks ،Modbus وBacnet به صورت اختصاصی مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم های BMS یک جز حیاتی برای مدیریت تقاضای انرژی می باشد.
لیستی از سیستم هایی که می توانند توسط BMS نظارت و کنترل شوند، در زیر نشان داده شده است.
- کنترل روشنایی (نور)
- کنترل قدرت الکتریکی
- گرمایش، تهویه، تهویه مطبوع (HVAC)
- کنترل دسترسی
- سیستم اعلام حریق
- بالابرها، آسانسورها وغیره
- مانیتورینگ هشدارها
- اتوماسیون امنیتی
سیستم هوشمند مدیریت ساختمان (IBMS) برای مدیریت تکنولوژی در ساختمان های مدرن مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم های مدیریت ساختمان با استفاده از اینترنت و زیر ساخت های مرتبط با IT برا ایجاد IBMS پیشرفت می کنند. تمام سیستم های مدیریتی که در یک ساختمان نصب شده اند از طریق یک شبکه اینترنت تحت پروتکل TCP/IP در IBMS ادغام می شوند.
درIBMS یک اینترفیس ارائه می شود که از طریق آن تمام زیر سیستم ها کنترل می گردند. در یک سیستم مدیریت هوشمند ساختمان تمام اجزا به صورت هوشمند مدیریت شده و نیاز به ارسال فرامین توسط اپراتور نمی باشد و تنها اپراتور نظاره گر انجام آنها بوده و از حاصل عملکرد آنها آگاهی پیدا می کند و در نهایت از آنها گزارش گیری می نماید و این امر موجب حصول موارد زیر می گردد:
- کاهش مصرف انرژی و آلایندگی ساختمان ها
- نگهداری مناسب زیر ساخت های ساختمان
- انجام کلیه امور مطابق با مقررات
- کاهش هزینه های عملیاتی
- کاهش نیاز به بازرسی و سرکشی های دوره ای
- کاهش خطاها و خرابی ها
- بهبود ایمنی ساختمان
خانه هوشمند یا اينترنت اشياء فناوری واژهای است که امروز نمیتوانیم از آن فرار کنیم، بنابراین ما نیز ممکن است آن را در آغوش بگیریم. اما اصطلاحات گاه گیج کننده ای در این میان وجود دارد.
تفاوت بین هزینه ها و صرفه جویی در مصرف انرژی در دستگاه ها و تکنولوژی ای که زندگی روزمره را آسان تر و لذت بخش تر می کند چیست؟
اگر که بسیاری از سیستمهای موجود در خانه شما برای آنچه شما می خواهید و یا زمانی که شما لازم دارید که انجام پذیرد میتوانند برنامهریزی شوند، مانند ترموستات یا آبیاری فضای سبز، آیا آنها هوشمند هستند؟ و آیا مهم است؟
از لحاظ انطباق فضای زندگی شما با دنیای جدید، مهم است.
اگر شما در حال تغییر و تحول خانه خود و اضافه کردن قابلیت های مدرن روز هستید، باید به دانش کار در مورد آنچه که به عنوان اتوماسیون خانگی و تکنولوژی خانه هوشمند مطرح می گردد توجه شود. آنها در نگاه اول میتوانند مشابه باشند ولی با بررسی جزئیات متوجه می شویم که ساختار خانه هوشمند با اتوماسیون خانگی کاملا متفاوت است.
اتوماسیون خانگی امکان کنترل تمام ادوات فرمان پذیر را به صورت محلی از طریق پنل های لمسی و یا شبکه وای فای از طریق گوشی های هوشمند و تبلت و یا از طریق اینترنت به صورت از راه دور از هر نقطه از جهان برای شما فراهم می نماید.
ارسال فرمانهای گروهی، زمانبندی و برنامه ریزی روشن و خاموش شدن چراغ ها، آبیاری و بسیاری از سناریوهای مختلف از جمله عملکردهای اتوماسیون خانگی می باشد.
چه چیزهایی می تواند بخشی از یک سیستم اتوماسیون خانگی باشد؟ درحالت ایده آل، هرچیزی که می تواند به یک شبکه متصل شود، میتواند به صورت خودکار و از راه دور کنترل گردد. به طور کلی می توان موارد زیر را از جمله فعالیت های یک سیستم اتوماسیون خانگی برشمرد که به صورت اتوماتیک و یا از طریق فرمان کاربر انجام می پذیرد:
- کنترل روشنایی
- کنترل دما و رطوبت، دود، گاز و آتش
- سیستم های اضطراری و امنیتی
- کنترل صوت و تصویر
- کنترل میزان مصرف انرژی
خانه هوشمند
زمانی که فضای سبز شما نیاز به آبیاری داشته باشد و خود سیستم این مهم را متوجه گردد و با توجه به المان های محیطی مختلف اقدام به آبیاری نماید، این سیستم هوشمند است، زمانی که نور محیط داخلی ساختمان بر اساس شرایط محیطی تامین گردد، این سیستم هوشمند است، زمانی که دمای محیط ساختمان متناسب با شرایط دمایی فضای بیرون و دمای مورد نیاز محیط داخلی تامین گردد، این سیستم هوشمند است و بسیاری از کارکرد های مختلف که می تواند تفاوت بین یک خانه هوشمند و یک اتوماسیون خانگی را مشخص نماید.
آموزشهایی در خصوص ارتباط برد های آردوینو (nodemcu) با تلگرام در وب سایت ها منتشر شده است که متأسفانه با فیلترینگ این مسنجر عملا کار را سخت کرده و نمیتوان به سادگی به ربات تلگرام متصل شد. کتابخانه اصلی که قبلا استفاده میشد UniversalTelegramBot.h بود، که با فیلتر شدن تلگرام دیگه داخل ایران نمیشه ازش استفاده کرد.
ولی خوشبختانه ما روش هایی پیدا کردیم، که بی دردسر کاربران علاقه مند به اينترنت اشياء با آردینو میتوانند مثل گذشته، با ربات تلگرامی ارتباط برقرار کنند و اطلاعات مورد نیازشان از ارسال و دریافت کنند، یا حتی وسایل برقی را از راه دور کنترل کنند!!!
راه اندازی نمایشگر TFT 2.8 inch با ESP8266
در این پروژه ابتدا منتظر میمانیم تا لمس در صفحه تاچ اتفاق بیوفتد. بعد از به دست آوردن موقعیت لمس شده یک مربع تو پر در آن مختصات رسم میکنیم. در بالای صفحه بخشی برای تنظیمات تعریف میکنیم که شامل انتخاب رنگ و سایز نوشته هست.
مقدار تعریف شده برای رنگ مستقیم در رنگ مربع تو پر استفاده میشود و سایز نوشته با تناسب دلخواه بر طول و عرض مربع اعمال میکنیم. به سادگی یک برنامه نقاشی طراحی کردیم که میتواند به خوبی نمایشگر لمسی ما را تست کند.
ذخیره رشته String در حافظه EEPROM آردوینو
در این مقاله با کتابخانه کاربردی StringEEPROM برای آردوینو آشنا میشوید. به سادگی میتوانید رشته های String را در حافظه EEPROM ذخیره کنید.
آموزش برنامه نویسی آردوینو (تکنیک استفاده از تابع millis)
آموزش برنامه نویسی آردوینو (استفاده از تکنیک تابع millis) در اجرای چندین برنامه با زمان بندی های متفاوت
جرثقیل ذخیره سازی و انبارداری اتوماتیک یا stacker crane چیست؟
این جرثقیل ها برای ذخیره سازی اتوماتیک مواد طراحی شده اند. آنها در امتداد راهرو های انبار رفت و آمد می کنند، جایی که وارد می شوند، موقعیت می گیرند و مواد را استخراج می کنند. جرثقیل های استاکر توسط یک سیستم نرم افزاری مدیریتی هدایت می شوند که تمام فعالیت ها را هماهنگ می کند. طیف جرثقیل های استاکر به راحتی با نیازهای هر انبار از نظر ظرفیت بار، ابعاد، ارتفاع ساختمان و زمان چرخه تطبیق می یابد و بنابراین می تواند طیف وسیعی از کاربردها را پوشش دهد.
پروژه موقعیت یاب با آردوینو و نمایشگر oled (همراه با نمایش و هشدار سرعت)
سیستم گزارش گیری وضعیت خودرو از راه دور با برقراری تماس به کمک برد آردوینو – در این سیستم از طرق پیامک می توانیم از موقیعت فعلی و سرعت خودرو مطلع شویم.
آموزش راه اندازی OLED با آردوینو
نمایشگرهای OLED نسل جدید از نمایشگرها در حوزه الکترونیک و کامپیوتر هستند. نمایشگر هایی با کانتراست و رزولوشن بالا ، از این رو قابلیت خوانایی زیادی را برای کاربر فراهم میکند.
این نوع ماژولها فاقد Backlight میباشند و نور پسزمینه را خودشان ایجاد میکنند از این رو نسبت به LCD ها باریکتر ، شفافتر و شکیل تر به نظر میرسند. این نوع ماژول یک نوع نمایشگر تک رنگ با رزولوشن 128*64 میباشد که برای کنترل آن از درایور SSD1306 می شود.
پروژه آردوینو – اکسی متر و ضربان قلب (MAX30100)
در تجهیزات پزشکی به کمک سنسور ها مقادیر مختلف بدن مخصوصا خون را جهت معاینه، اندازه گیری میکنند. بسیاری از بیماری ها با همین آزمایش های ساده قابل تشخیص هستن؛ مثلا در بیماری کرونا که به شدت با اون درگیر هستیم، درصد اکسیژن خون احتمال ابتدا به این بیماری را نشان می دهد.
سنسور های بسیاری برای اکسی متر جهت اندازه گیری اکسیژن خون وجود دارند و در این پروژه ما از MAX30100 استفاده میکنیم و با پردازنده ESP8266 (NodeMCU) و نمایشگر OLED مقدار اکسیژن خون و ضربان قلب را با آردوینو اندازه گیری و نمایش می دهیم.
دربازکن رمزی با استفاده از ربات تلگرام با برد توسعه NodeMCU
در این پروژه به کمک ربات تلگرام صفحه کلید رمزی را طراحی میکنیم؛ که به کمک آن یک خروجی را برای مدت کوتاهی قطع و وصل کنیم. مثلا میتونید برای دربازکن منزل استفاده کنید تا در مواقعی که کلید خودتون رو جا گذاشتید، به کمک ربات تلگرام درب رو باز کنید.
افزایش امنیت کنترل خروجی ها از طریق ربات تلگرام و NodeMCU
افزایش امنیت با محدود کردن دسترسی برای کنترل خروجی ها از طریق ربات تلگرام و NodeMCU در این مقاله قصد داریم پروژه ارتباط NodeMCU با
ساخت اپلیکیشن اندروید – اتصال به برد nodemcu
اکثرا مجبور میشیم از اپلیکیشن های آماده ای که برای کار با wifi طراحی شده اند استفاده کنیم که این باعث میشه یک سیستم یکپارچه نداشته باشیم ، توی این آموزش میخوایم نحوه طراحی اپلیکیشن اندرویدی رو آموزش بدیم که قابلیت ارسال دیتا از طریق wifi رو داره و میشه اون رو برای سخت افزار هایی مثل nodemcu به کار برد
توابع ارسال پیام به ربات تلگرام در برنامه NodeMCU
در این مقاله توابع مربوط به پروژه ارتباط با ربات تلگرام، برای ارسال پیام جدید و ویرایش پیام قبلی و ارسال پیام کوئری به ربات تلگرام را برسی کردیم؛
وقفه برای دریافت پیام از ربات تلگرام در برنامه آردوینو Nodemcu
در این مقاله پیکربندی و تنظمیات مربوط به پروژه ارتباط با ربات تلگرام، برای ساخت حلقه وقفه هنگام دریافت پیام از ربات تلگرام و متغییر های دریافتی جهت اجرای شرط ها و برنامه ها در برد NodeMCU را برسی کردیم؛