پرش به محتوا
خانه » صفحه اصلی » اينترنت اشياء iot

اينترنت اشياء iot

هوشمند سازی یا اينترنت اشياء چیست؟

اغلب مردم تصور می کنند که اينترنت اشياء و اتوماتیک کردن و از کنترل دستی خارج نمودن ادوات، تجهیزات و مصرف کننده های ساختمانی تنها جنبه راحتی دارد ولی در کل، اهداف بسیار فراتر و والاتری را دنبال می کند.

دانشمندان و محققان در زمینه اتوماسیون نه تنها به رفاه، آسایش، زیبایی و مدرن بودن فکر می کنند بلکه علاوه بر اینها به شبکه ها، حسگرها و پردازشگرهایی جهت رسیدن به اهداف ایمنی و بهینه سازی مصرف انرژی، گزارش گیری و اهداف مدیریتی جهت ساختمان های اداری ، صنعتی و مسکونی نیز می اندیشند.

در واقع هدف از اينترنت اشياء، جلوگیری از آسیب هایی است که در اثر خطاهای فردی و انسانی رخ می دهد

اينترنت اشياء ساختمان

برای درک اينترنت اشياء ساختمان باید تعریفی از یک ساختمان هوشمند را داشته باشیم، ساختمان هوشمند ساختمانی است شامل محیطی فعال و مقرون به صرفه، بوسیله تجمیع کردن عناصر اصلی یعنی سیستم ها، ساختار، سرویس ها و مدیریت و ایجاد رابطه ای یکپارچه میان آنها که می تواند به صورت مستمر نسبت به وضعیت های متغیر محیط عکس العمل نشان داده و خود را با آنها وفق دهد و همچنین به ساکنین ساختمان این اجازه را می دهد که از منابع موجود به صورت موثرتری استفاده نموده، امنیت و آرامش آنها را افزایش دهد

با توجه به تعریف صورت پذیرفته، فرآیند و تجهیزاتی که منجر به ایجاد یک ساختمان هوشمند می‌گردد را اينترنت اشياء ساختمان می‌نامیم

خانه هوشمند

زمانی که فضای سبز شما نیاز به آبیاری داشته باشد و خود سیستم این مهم را متوجه گردد و با توجه به المان های محیطی مختلف اقدام به آبیاری نماید، این سیستم هوشمند است، زمانی که نور محیط داخلی ساختمان بر اساس شرایط محیطی تامین گردد، این سیستم هوشمند است، زمانی که دمای محیط ساختمان متناسب با شرایط دمایی فضای بیرون و دمای مورد نیاز محیط داخلی تامین گردد، این سیستم هوشمند است و بسیاری از کارکرد های مختلف که می تواند تفاوت بین یک خانه هوشمند و یک اتوماسیون خانگی را مشخص نماید.

آموزش‌هایی در خصوص ارتباط برد‌ های آردوینو (nodemcu) با تلگرام در وب‌ سایت‌ ها منتشر شده است که متأسفانه با فیلترینگ این مسنجر عملا کار را سخت کرده و نمیتوان به سادگی به ربات تلگرام متصل شد. کتابخانه اصلی که قبلا استفاده میشد UniversalTelegramBot.h بود، که با فیلتر شدن تلگرام دیگه داخل ایران نمیشه ازش استفاده کرد.

ولی خوشبختانه ما روش هایی پیدا کردیم، که بی دردسر کاربران علاقه مند به اينترنت اشياء با آردینو میتوانند مثل گذشته، با ربات تلگرامی ارتباط برقرار کنند و اطلاعات مورد نیازشان از ارسال و دریافت کنند، یا حتی وسایل برقی را از راه دور کنترل کنند!!!

ادامه مطلب…

آموزش توابع آردوینو

آموزش توابع آردوینو – توابع زمانی (تاخیر و تایمر)

در تمامی میکروکنترلر ها، واحد های زمانی (تایمر) وجود دارند که به کاربر امکان می دهند تا عملکردهای زمانبندی و توابع تاخیر را در برنامه های خود پیاده سازی کنند. توابع تاخیر به کاربر اجازه می دهند تا برنامه را برای مدت زمان مشخصی متوقف کنند و سپس ادامه دهند. این قابلیت بسیار مفید است زیرا به کاربر امکان می دهد تا عملکردهای خاص را در زمان مناسب اجرا کند. تایمر ها همچنین به کاربر اجازه می دهند تا عملکردهای خود را بر اساس یک بازه زمانی خاص تکرار کنند. به عنوان مثال، کاربر می تواند یک عملکرد را هر 1 ثانیه تکرار کند. این واحدهای زمانی بسیار قابل تنظیم هستند و به کاربر اجازه می دهند تا زمانبندی دقیق را برای برنامه های خود تعیین کنند. در این مقاله، به بررسی توابع تاخیر و تایمر در آردوینو پرداخته خواهد شد.

ادامه مطلب »
آموزش توابع آردوینو

آموزش توابع آردوینو – ورودی خروجی پیشرفته

ابتدا آموزش ورودی و خروجی های دیجیتال را برسی کردیم. در این بخش توابع پیشرفته ای را برسی میکنیم که به کمک به کار گیری تایمر ها عملکرد های پیچیده مرتبط با پالس ها را برای شما انجام می دهد. برای ایجاد یک پالس مربعی مشخص و یا خواندن دوره زمانی یک پالس مربعی توابع این آموزش روند برنامه نویسی شما را تسهیل میکند. همچنین برای ارسال یا دریافت یک داده باینری به سادگی یک پروتکل ساده ایجاد کنید. (در آیسی های شیفت رجیستر کاربرد دارد)

ادامه مطلب »
پروتکل ارتباطی سریال در آردوینو

انواع پروتکل های ارتباطی آردوینو (SPI, I2C, UART, Parallel)

همزمان با اختراع ترانزیستور و پیشرفت‌های بعد از آن، متخصصان به دنبال روش‌های سریع، کارآمد و یکسان برای ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ها بوده‌اند. با گذر زمان پروتکل‌های ارتباطی ایجاد شدند که با توجه به اجزای متصل و پیچیدگی آنها در موارد مختلف مورد استفاده‌ قرار میگیرند. به همین خاطر آشنایی با انواع پروتکل ارتباطی سریال در آردوینو ، شناخت عملکرد هرکدام از آنها و توانایی انجام کدنویسی ها ضرورت دارد.

در این مطلب آموزشی با 3 مورد از مهتمرین پروتکل های ارتباطی شامل UART، I2C و SPI آشنا خواهید شد. برخی از این پروتکل ها چند ده سال قدمت دارند و هنوز در انواع میکروکنترلر و دستگاه های مختلف مورد استفاده‌ قرار میگیرند.

ادامه مطلب »

هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا (IOT)

تصور کنید یک ارتباط قدرتمند بین کارکنان و دستگاه های شرکت ایجاد کرده اید، میزان مصرف انرژی را بهینه کرده اید، هزینه های دفتر را کاهش داده اید و ایمنی داده ها را افزایش داده اید. این موارد تنها بخشی از مزایای هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا است. محیط کاری مطمئن افراد را به همکاری بهتر تشویق میکند و بهره وری محیط را به حداکثر میرساند. همه این موارد با چالش همراه است که در حال حاضر به کمک اینترنت اشیا انجام آن امکان پذیر شده است.

ادامه مطلب »
pwm

عملکرد موج PWM

PWM مخفف عبارت Pulse Width Modulation است و به یک تکنیک کنترل سیگنال‌های دیجیتالی گفته می‌شود. در این تکنیک، سیگنال خروجی مدار به صورت پالسی با فرکانس ثابت تولید می‌شود و فاصله زمانی (عرض پالس) بین دو پالس پشت سر هم تغییر داده می‌شود. با تغییر عرض پالس، میزان میانگین سیگنال خروجی نیز تغییر می‌کند که این امر برای کنترل سرعت موتورها، روشنایی LED ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی بسیار مفید است.

ادامه مطلب »
ماژول نمایشگر Oled 1306 تبدیل عکس به هگز

تبدیل عکس به هگز آنلاین – Bmp to Hex

در راه اندازی انواع نمایشگر گرافیکی مثل OLED با آردوینو، یکی از جذابیت های پروژه نمایش تصاویر هست که به کمک ابزار آنلاین زیر که کاملا فارسی سازی شده میتوانید عکس .bmp دلخواه خود را به کد هگز تبدیل کنید.

این ابزار برای تبدیل عکس های تک رنگ که با پسوند bmp شناخته می شوند، به کد هگز کاربرد دارد. در نمایشگر های رنگی باید از ابزار تبدیل عکس رنگی به هگز استفاده کنید.

ادامه مطلب »
آموزش توابع آردوینو

آموزش توابع آردوینو – ورودی و خروجی آنالوگ

در تمامی پلتفرم ها (آردوینو) و پردازنده های الکترونیکی، واژه آنالوگ معنا و مفهوم مشخصی دارد که شامل یک داده چند بیتی می شود. این داده در رجیستر پورت های آنالوگ میکروکنترلر قرار میگیرد؛ هر چه ارزش این داده بیشتر می شود ولتاژ پایه مربوطه به سطح ولتاژ تغذیه نزدیک تر می شود و هر چه ارزش آن کم شود ولتاژ آن پایه به زمین یا صفر ولت نزدیک می شود. به طور کلی ولتاژ پایه های آنالوگ محدود به سطوح منطقی نیستند و میتواند به صورت متغییر چه در حالت ورودی و چه در حالت خروجی پورت آنالوگ باشد.

ادامه مطلب »
Protocol RS232

عملکرد پروتکل RS232

پروتکل RS232 یک پروتکل ارتباطی است که برای انتقال داده‌ها به صورت سریال استفاده می شود. این پروتکل در دستگاه های الکترونیکی مختلفی مانند کامپیوترها، مودم ها، پرینترها و دستگاه های نظامی استفاده می شود.

در پروتکل RS232، داده‌ها به صورت بیت به بیت و در قالب سریال از طریق یک کابل ارتباطی فرستاده می شوند. برای ارسال داده‌ها، یک بیت استارت و یک یا دو بیت توقف بین هر بایت اضافه می شوند. همچنین یک بیت پاریتی (parity) نیز ممکن است برای تشخیص خطا در ارسال داده‌ها استفاده شود.

ادامه مطلب »
آموزش توابع آردوینو

آموزش توابع آردوینو – ورودی و خروجی دیجیتال

در تمامی پلتفرم ها (آردوینو) و پردازنده های الکترونیکی، واژه دیجیتال معنا و مفهوم مشخصی دارد که شامل یک داده تک بیت می شود. این داده در رجیستر پورت های فیزیکی ورودی و خروجی دیجیتال میکروکنترلر قرار میگیرد؛ برای فعال کردن یک پایه از میکرو به عنوان خروجی باید رجیستر مربوطه برابر 1 شود تا خروجی فعال و سطح ولتاژ آن پایه به مقدار ولتاژ تغذیه میکرو برسد و برای غیر فعال کردن آن رجیستر مربوطه باید 0 شود یا پایه مورد نظر غیرفعال و سطح ولتاژ آن به صفر ولت نزدیک شود.

ادامه مطلب »

مقاومت پول آپ (Pull-up) و پول داون (Pull-down)

در مدار های منطقی الکترونیکی  مقاومت پول آپ و  مقاومت پول داون به  مقاومتی گفته می شود؛ که با استفاده از آن می توان از وضعیت سطح منطقی در یک پین تحت هر شرایط اطمینان حاصل کرد. این نوع مقاومت معمولاً در ترکیب با المان هایی مانند کلیدها و ترانزیستور ها، استفاده می شود. مدار های منطقی دیجیتال دارای سه حالت هستند :  بالا (high) پایین (low) و شناور (امپدانس بالا) 

ادامه مطلب »
پروگرام فایل bin روی ESP32

آپلود فایل bin روی ESP32

برای پروگرام ESP32 به طور معمول از کامپایلر استفاده می شود مانند آردوینو که پس از کد نویسی برنامه را به سادگی بر روی پردازنده آپلود می کنید. در این آموزش بدون نیاز به دسترسی به کد های پروژه و نیاز نبودن نصب کتابخانه ها به سادگی کد باینری bin خروجی کامپایلر را بر روی پردازنده ESP32 خود آپلود کنید.

ادامه مطلب »
دزدگیر پیامکی با آردوینو

پروژه دزدگیر تشخیص حرکت پیامکی با آردوینو

سیستم های اعلام سرقت همواره مورد توجه اماکن و سازمان ها بوده که برای اطمینان خاطر؛ مردم عادی هم از آنها در محل کار یا مسکن خود استفاده میکنند. عمده عملکرد این سیستم های تشخیص حرکت است. در این پروژه آموزشی قصد داریم یک سیستم دزدگیر تشخیص حرکت ساده با آردوینو طراحی کنیم که از طریق ارسال یک پیامک به کاربر؛ هشدار خود را اعلام می کند.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به حساب کاربری

تماس با ما

عضویت

عضو سایت هستید؟ برای ورود کلیک کنید