پرش به محتوا

پروژه خازن سنج با آردوینو Due

پروژه ای جذاب و کاربردی با استفاده از آردوینو Due برای سنجش ظرفیت خازن بر حسب فاراد با استفاده از قابلیت آنالوگ برد توسعه آردوینو.
پروژه خازن سنج با آردوینو

پروژه خازن سنج با آردوینو Due

سلام خدمت دنبال کننندگان عزیز سایت امروز قصد داریم پروژه ای جذاب و کاربردی با استفاده از آردوینو Due برای سنجش ظرفیت خازن بر حسب فاراد با استفاده از قابلیت آنالوگ برد توسعه آردوینو Due درست کنیم.

برد آردوینو Due

سیستم دیتالاگر جهت دریافت داده های سنسور، پردازش و ذخیره آن، نیاز به یک برد کنترلی/پردازشی دارد. برد آردوینو Due ، یک برد فوق العاده کاربردی در نمونه سازی اولیه و حتی محصول نهایی است. به کمک این برد به سادگی می توانید سنسورها، نمایشگرها و ماژول های مختلفی را به آن متصل کنید. این برد راه اندازی و کار با میکروکنترلر را بسیار ساده می کند. کافیست به کمک یک کابل آن را به رایانه متصل کنید. سپس به سادگی و بدون نیاز به هیچ پروگرامر جانبی، می توانید برنامه را بر روی آن منتقل کنید.

آموزش تخصصی آردوینو مقدماتی تا حرفه ای

بر روی برد آردوینو Due تمام ملزومات لازم جهت راه اندازی برد تعبیه شده است. از جمله این ملزومات می توان به کریستال و خازن های کاهش نوسان ولتاژ اشاره نمود. همچنین بر روی این برد یک رگولاتور ۳٫۳ ولت جهت تغذیه ماژول های مختلف قرار گرفته است. به طور کلی استفاده از برد آردوینو در پروژه ها، سبب تسریع و تسهیل روند توسعه خواهد شد. در این پروژه برد آردوینو Due به عنوان هسته مرکزی پردازش فرامین کاربر را تحلیل و بررسی کرده و فرامین لازم را صادر می نماید.

اما چرا آردوینو Due؟؟؟

اولا چون ما در این پروژه برای محاسبه ظرفیت خازن از سیستم مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC) آردوینو استفاده میکنیم و این آردوینو Due از دقت ورودی انالوگ 16 بیتی برخوردار است. یعنی ورودی انالوگ را به جای 0 تا 1023 از 0 تا 65535 تقسیم می کنه که یعنی دقت خیلی بالا تر از آردوینو های دیگ.

دوما چونکه فرکانس کاری آردوینو Due از هرتز کاری 84 مگا هرتز حدود 5 برابر Uno استفاده میکنه!!! اما برای شروع شما باید بدونید که خازن در زمان یک تاو 3.62 درصد شارژ میشه و طبق این فرمول:
تاو = مقاومت * ظرفیت خازن
و یا:
ظرفیت خازن = مقاومت / تاو

پروژه خازن سنج چطور کار میکنه؟؟؟

خب در مدار یکی از پایه های آردوینو Due را به عنوان شارژ کننده قرار می دهیم این پایه با یک مقاومت که ما 1 کیلو اهم می گذاریم به خازن وصل می شود که میزان این مقاومت در فرمول اعمال می شود. یک پایه هم به عنوان تخلیه ی شارژ وصل می شود با یک مقاوت 220 اهمی که در فرمول تاثیر ندارد و فقط برای جلوگیری از آسیب است.
ما شروع به شارژ خازن میکنیم هر گاه میزان آنالوگ به 40829 رسید (65536 تقسیم بر 100 ضرب بر 3.62 مساوی میشه با حدود 40829) زمان شارژ را حساب و در فرمول میگذاریم از انجایی که زمان بر حسب میلی ثانیه حساب میشود پس جواب ما بر حسب میلی فاراد است ولی ما یک ضرب بر 1000 به فرمول اضافه می کنیم تا بر حسب میکرو فاراد شود.

شماتیک مدار
شماتیک مدار

و در نهایت اطلاعات به دست اومده از طریق پورت سریال به کامپیوتر ارسال میکنیم تا نتیجه کار رو ببینیم

 

برای دانلود رایگان نمونه کد این پروژه کیلک کنید

برای دانلود کلیک کنید

پروژه های بیشتر ببینید

اشتراک گذاری این نوشته

محمد علی شمس بیگی هستم مسلط به برنامه نویسی اردوینو کمی تجربه در التیوم و AVR ، طراحی با اتوکد دانشجو رشته ی مکاترونیک علاقه مند در به اشتراک گذاشتن دانسته ها

شاید این مطالب براتون جذاب باشه!

2 دیدگاه دربارهٔ «پروژه خازن سنج با آردوینو Due»

  1. سلام ممنون بابت مطلب مفیدتون
    من این پروژه رو با اردویینو نانو زدم و بازه رو بین ۰تا ۱۰۲۳ گرفتم
    و عدد ثابت زمانی رو هم طبق فرمول شما ۶۳۸بدست آوردم و توی برنامه تغییر دادم
    دوتا مشکل دارم
    اول این که مقداری که به من میده بین ۳تا ۲۰ میکرو فاراد گاهی اوقات خطا داره به صورت متغیر ولی گاهی اوقات هم درست میده بعضی خازن هارو

    دوم این که ممنون میشم راهنماییم کنید که چجوری مقدار خازن با ظرفیت های پایین تر رو هم با همین روش بدست بیارم
    هرکاری با کد میکنم و تغییر میدم تاثیری نداره
    فقط می‌تونه خازن های الکترولیتی رو اندازه بگیره
    دقتش میکرو فاراده 😢

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

عضویت

عضو سایت هستید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به حساب کاربری