پروژه رادار با avr (مانیتورینگ روی ویندوز)
دوستان عزیز سلام. امروز قصد داریم پروژه ای جذاب و مناسب برای پروژه های دانشجویی که طرفداران زیادی هم داره رو بهتون معرفی کنیم. پروژه رادار با avr
در این پروژه با استفاده از ماژول فاصله سنج آلتراسونیک و سروو موتور فاصله اجسام را اندازه گیری کرده و از طریق پردازنده avr اطلاعات را به صورت رادار مانند بر روی مانیتورینگ ویندوز (پروسسینگ) نمایش میدهیم.
اکثر سایت ها این پروژه رو به اشتراک گذاشتن و درواقع یک کد در دست همه برنامه نویسان چرخیده و همه اون رو پست کردن!!! اما تیم آیمکس کمی این پروژه را متفاوت تر از بقیه کرده که شاید جذابیت بیشتری به این پروژه داده.
پردازنده این پروژه(mega8):
خب با پردازنده پروژه رادار شروع میکنیم. اکثر موارد مشابه این پروژه, با آردینو این سیستم را طراحی کرده اند که سختی آن چنانی از نظر کد نوسی نداره و خیلی راحت و سریع از طریق کتابخانه های آلتراسونیک و سروو موتور پروژه رادار رو اجرا کرده اند. اما اینجا ما با استفاده از avr که یکی از خانواده های معروف از میکروکنترلر های شرکت اتمل(Atmel) هست این پروژه رو پیاده سازی کردیم و نتیجه خیلی خوبی هم گرفتیم که قابل رقابت با نمونه آردینو هست.
جهت دانلود دیتاشیت ATmega8a کلیک کنید
سنسور فاصله سنج:
در این پروژه ما از سنسور آلتراسونیک استفاده کردیم که تا 4 متر فاصله اجسام را به دست می آورد. البته در برنامه جاوا که با نرم افزار پروسسینگ ایجاد کردیم (مانیتورینگ پروژه) نهایت تا 1 متر را نشان میدهد که در صورت نیاز میتوانید مقدار آن را تغییر دهید. همچنین برای افزایش دقت این پروژه میتوانید از سنسور های مادون قرمز (شارپ) استفاده کنید که دقت بیشتری دارد و البته برد آن کمتر است!!!
اساس کار این ماژول به این صورت هست که یک سیگنال از طریق پردازنده به آن ارسال میشود و ماژول بر اساس آن سیگنال صوتی را از طریق فرستنده به روبروی خود ارسال میکند و سپس مدت زمان رسیدن صوت برگشتی ناشی از بازتاب برخورد با جسم محاسبه میشود و فاصله را به دست می آورد.
سروو موتور:
قسمت بعدی سخت افزار پروژه موتوری است که باید سنسور فاصله سنج را یک درجه به یک درجه بچرخاند و از دقت بالایی برخوردار باشد. در این پروژه ما از sg90 استفاده کردیم که ماننده شکل زیر با ارسال پالس به آن زاویه قرار گیری را تنظیم میکنیم.
جهت دانلود دیتاشیت سروو موتور SG90 کلیک کنید
ارسال اطلاعات سخت افزار به پروسسینگ:
خب با استفاده از ماژول فاصله سنج و سروو موتور فاصله اجسام اطراف دستگاه را به دست میاریم و از طریق ماژول مبدل usb به serial (مبدل ttl) اطلاعات را جهت نمایش به کامپیوتر ارسال میکنیم. در این سخت افزار از ماژول PL2303 استفاده کردیم که باید روی برد سخت افزار مونتاژ شود.
جهت دانلود درایور این ماژول کلیک کنید
مانیتورینگ:
خب بریم سراغ نرم افزار پروسسینگ Processing
نرم افزار پروسسینگ یک پلتفرم اوپن سورس دارای Sketchbook و زبان برنامه نویسی جاوا و C++ است. با استفاده از این نرم افزار نحوه ی کدنویسی و ایجاد محیط گرافیکی را یاد خواهیم گرفت. این نرم افزار در سال ۲۰۰۱ جهت پردازش تصویرهای تجسمی پروموت شد و در حال حاضر ده ها هزار نفر از دانش آموزان و دانشجویان برای طراحی محیط گرافیکی و نمونه سازی بدون دانش تخصصی از آن استفاده میکنند. نرم افزار پروسسینگ رایگان و اوپن سورس است. قابلیت اجرای برنامه هایی با خروجی ۲D, 3D , PDF را دارد. ادغام با برنامه OpenGL برای طراحی شتاب های ۲D و ۳D، قابلیت اجرا با GNU/Linux, Mac OS X, Windows, Android, ARM نیز دارد. بیش از ۱۰۰ کتابخانه در این نرم افزار قرار گرفته شده است و به راحتی قابل استفاده است.
جهت دانلود نرم افزار پروسسینگ کلیک کنید
از اینکه تا پایان این آموزش اومدید خیلی ممنونیم. با نظرات و پیشنهاداتتون به روند بهبود این آموزش و آموزش های بعدی کمک کنید
در هر قسمت از این آموزش به مشکل برخورد کردید در قسمت نظرات بنویسید حتما پاسخگو هستیم…
نمونه کد های avr و جاوا این پروژه را خریداری کنید و این پروژه جذاب رو عملی اجرا کنید.
پس از خرید, چه فایل هایی دریافت میکنید: