پرش به محتوا

هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا (IOT)

تصور کنید یک ارتباط قدرتمند بین کارکنان و دستگاه های شرکت ایجاد کرده اید، میزان مصرف انرژی را بهینه کرده اید، هزینه های دفتر را کاهش داده اید و ایمنی داده ها را افزایش داده اید. این موارد تنها بخشی از مزایای هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا است. محیط کاری مطمئن افراد را به همکاری بهتر تشویق میکند و بهره وری محیط را به حداکثر میرساند. همه این موارد با چالش همراه است که در حال حاضر به کمک اینترنت اشیا انجام آن امکان پذیر شده است.

حتما میدانید که بی توجهی به شرایط محیطی سبب نارضایتی کارکنان میشود و این با کاهش بازدهی کاری همراه‌ است. هوشمندسازی ساختمان اداری به واسطه اینترنت اشیا و حسگرهای مختلف به بررسی بهتر وضعیت محیط کار کمک کرده‌ است. به این ترتیب شرایط در مطلوب ترین حالت ممکن قرار خواهد گرفت. در ادامه این مطلب آموزشی این موضوع را برسی کرده ایم، لطفا با ما همراه‌ باشید.

اتوماسیون ساختمان اداری

اتوماسیون درحال حاضر بیش‌از قبل موردتوجه قرار گرفته و هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت‌اشیا و IOT نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده‌ است. ارتقاء محیط کاری و اقدام های آینده نگرانه در این مورد شامل موارد مختلف است. مواردی مثل استفاده از سیستم های امنیتی، دستگاه ها، سنسورهای مختلف، برنامه های کاربردی و… . این موارد کمک میکند محیطی ایمن و راحت ایجاد کنید.

تکنولوژی IOT شامل طیف وسیعی از دستگاه ها و سیستم ها است که مصرف انرژی را بهینه‌ میکند. علاوه بر آن ایمنی محیط را افزایش میدهد و امنیت و راحتی ساختمان را در حالت مطلوب نگه‌ میدارد. فناوری ساختمان هوشمند شامل موارد زیر است:

کنترل هوشمند دمای محیط: با استفاده از ترموستات دمای ساختمان و دفاتر مورد بررسی قرار میگیرد و براساس شرایط آب ‌و‌هوایی و افراد حاضر در محیط تنظیم میشود.

کنترل روشنایی محیط: این سیستم ها با توجه به شرایط محیطی و میزان تردد افراد میتوانند میزان روشنایی محیط را کنترل و تنظیم کنند. علاوه بر آن از نور طبیعی برای تامین روشنایی محیط بهره‌ میگیرند.

سنسورهای تردد: به کمک این سنسورها میتوان میزان حضور افراد در ساختمان و اتاق را تشخیص داد. همچنین با توجه به این موضوع نور محیط، دما و سایر پارامترها را تنظیم کرد.

سیستم های مدیریت انرژی: در یک ساختمان‌هوشمند باید میزان مصرف انرژی در بخش‌های مختلف شامل روشنایی، HVAC و دیگر سیستم‌ها مورد بررسی قرار گیرد. همه این موارد لازم است در حالت بهینه قرار گیرد.

سیستم های تامین امنیت و دسترسی: این سیستم ها روی دسترسی به ساختمان کنترل و نظارت دارند و تهدیدات امنیتی احتمالی را شناسایی میکنند. در صورت وجود خطر، آن تهدیدات را به ساکنان و افراد هشدار میدهند.

دیگر خصوصیات اینترنت اشیا

پنجره های هوشمند: به کمک این پنجره ها، میتوان میزان بهره مندی از نور طبیعی را تنظیم کرد و انرژی را در حالت بهینه مصرف کرد.

سیستم های مدیریت آب: به کمک فناوری ‌موجود میتوان روی مصرف آب نظارت داشت، هرگونه نشتی را شناسایی کرد و مدیران اداره را از این موضوع مطلع کرد.

علاوه بر آن، هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا، استفاده از انرژی های تجدید پذیر را امکان پذیر کرده‌ است. انرژی هایی مثل نیروی باد و خورشید که از آن برای تامین انرژی مورد نیاز ساختمان استفاده‌ میشود. همانطور که اشاره شد، به کمک سیستم های مختلف هوشمندسازی میتوان بخش هایی مثل نور محیط، ایمنی، دسترسی، دمای محیط، میزان مصرف انرژی و … را کنترل کرد.

هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا

جمع بندی

توضیحات بالا را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • گوشی هوشمند خود را باز کنید و میزان گرمایش و رطوبت محیط را تنظیم کنید.
  • برای جلوگیری از بروز مشکل رزرو اتاق کنفرانس از یک سیستم برنامه ریزی هوشمند استفاده‌ کنید.
  • به کمک سنسورهای هوشمند دستگاه های بدون استفاده را هر زمان که لازم شد خاموش کنید تا مصرف انرژی در حالت بهینه قرار بگیرد.
  • به جای استفاده از روش های قدیمی، از قفل های هوشمند و دوربین های امنیتی برای بهبود سیستم ایمنی اداره و شرکت استفاده‌ کنید.
  • به لطف جاروبرقی های هوشمند و شیشه پاک کن های خودکار، هر زمان که لازم شد فضای کاری را تمیز کنید.

با اینترنت اشیا در خانه کار کنید!

پس از شیوع ویروس کرونا در شیوه کار بسیاری از دفاتر تغییر رخ داده و کار در خانه بیشتر از قبل رایج شد. بسیاری از شرکت ها برای مدیریت فعالیت های کارمندان خود که در خانه مشغول به کار هستند از اینترنت اشیاء بهره گرفته‌ اند. سیستم های کاربردی اینترنت اشیا به مدیران این اجازه را داده که دستگاه های مختلف را کنترل و ردیابی کنند. همچنین مدیران این امکان را دارند که روندکار را از راه‌دور بررسی کنند و عملکرد سیستم‌های پیشرفته را در وضعیت مطلوب نگه‌ دارند.

اینترنت اشیاء فرصت ارائه نکات آموزشی و مهارت محور، اشتراک گذاری سریع و… از راه دور را فراهم کرده‌ است. تصور کنید یک سیستم جدید به نام اسکن‌میکر ایجاد کرده ایم و با استفاده از آن متون چاپی را اسکن و اسلاید کرده‌ ایم. آنها را با سیستم‌های مختلف و تلفن‌های هوشمند به اشتراک گذاشته‌ایم و حتی متن‌ها را به بیش از 40 زبان مختلف ترجمه‌ کرده‌ایم.

تسلط بر استراتژی های کاری

این فناوری کاربردی امکان تسلط بر استراتژی های کاری را فراهم کرده و فرصت امتحان رویکردهای مختلف ایجاد میکند. اینترنت اشیاء نظارت روی فعالیت اعضای گروه را در زمان قرنطینه و پس از آن امکان پذیر کرده‌ است. زمانی‌که تعدادی از اعضای گروه در دفتر کار میکنند و بیشتر کارکنان در منزل مشغول به فعالیت هستند، لازم است بین بخش‌ها هماهنگی ایجاد گردد.

به کمک اینترنت اشیا کارکنان به سادگی میتوانند گزارش تهیه کنند و به لطف چاپگرهای هوشمند، مستندات را در دسترس دیگر اعضای گروه قرار دهند. این تنها بخش کوچکی از قابلیت های اینترنت اشیاء به شمار میرود و در واقع میتوانید به صورت کاملا هوشمند برنامه ریزی کنید. یا این که نکات لازم را برای کارکنان ارسال کنید، موارد مهم را نمایش دهید و همه چیز را از دور کنترل کنید.

اینترنت اشیاء امکانات فوق العاده و بی پایانی را برای راه اندازی دفاتر خانگی در اختیار شما قرار میدهد. تنها کاری‌که باید انجام دهید، این است که ایده داشته باشید و با توجه به مدل کسب‌و‌کار خود، از این امکانات استفاده‌ کنید.

دفتر هوشمند: لوکس یا ضرورت؟

تا اینجای مقاله با بخش قابل توجهی از امکانات اینترنت اشیا در محیط کار آشنا شدید. با این وجود اینترنت اشیا هنوز امتحان خود را پس نداده و اولیه بودن ویژگی های امنیتی آن میتواند سبب نگرانی برخی افراد شود.

افراد زمان تصمیم گیری خود را سر یک دوراهی می بینند. به این‌خاطر نمیدانند سراغ این تکنولوژی بروند و از امکانات متعدد آن و فرصت هایی که ایجاد کرده است بهره مند شوند یا نه‌! در واقع ممکن است برای این سوال که مزایای اینترنت اشیاء بیشتر از معایب آن است یا خیر، پاسخ مناسبی پیدا نکرده‌ باشند.

شاید چند سال زمان لازم باشد تا اینترنت اشیا توسعه پیدا کند، آن موقع افراد بدون هیچ تردیدی سراغ این فناوری خواهند رفت. با این وجود باید بدانید که اینترنت اشیاء چیزی فراتر از کنترل دما، رطوبت و نور محیط است.

اینترنت اشیاء سرعت، کارآمدی و امنیت را افزایش میدهد و نتیجه آن بازگشت سرمایه مطلوب است.

زمانی که مزایای اینترنت اشیاء را مورد توجه قرار دهید تصمیم گیری بهتری را رقم خواهید زد. در هر صورت به این نکته نیز توجه داشته باشید که نصب سیستم های IOT مانع حریم خصوصی کارمندان شما نخواهد شد. همه افرادی که قصد راه اندازی این سیستم را دارند، در تلاش هستند خطرات امنیتی آن را به حداقل برسانند.

در انتها باید به این نکته اشاره کنیم که هوشمندسازی ساختمان اداری با اینترنت اشیا به یک تیم متخصص و با تجربه نیاز دارد. تنها از این طریق است که میتوان یک سیستم متناسب با برنامه ها، اهداف و نیازهای کسب‌و‌کار را راه اندازی کرد.

شاید این مطالب براتون جذاب باشه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما

عضویت

عضو سایت هستید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به حساب کاربری